D.Fuas Vinho Regional Terras do Dão Reserva schitterende goud bekroonde Portugese Reserva. Helder granaatrood van kleur met een aangename fruitige geur van cassis, kersen, kruiden en toast. Vol en zacht van smaak. Sappige, fruitige en volle smaak met veel rijp fruit zoals zwarte bes, pruimen en kersen. Deze prachtige wijn uit Portugal heeft een lange afdronk en is perfect in balans.

D.Fuas Vinho Regional Terras do Dão Reserva

Deze prachtige bodega is in 1881 opgericht door de familie Camillo Alves. Destijds begon João Camillo met de wijnbouw in deze beroemde regio Bucelas, wat een uitstekend gebied is voor de productie van witte wijnen. Dit gebied wordt niet alleen gewaardeerd in Portugal, maar ook zeker wereldwijd.

Door de jaren heen heeft deze bodega heel veel nieuwe ontwikkelingen doorgemaakt. In de jaren vijftig koopt de familie een andere wijnmaker, genaamd Caves Velhas, en onder deze naam worden tot op de dag van vandaag prachtige kwaliteitswijnen gemaakt. 

Wijnstreek Dão

Deze wijn is afkomstig uit het binnenland van Dão in Portugal, direct ten zuiden van de Douro-regio die bekend staat om de versterkte portwijn en heerlijke rode wijnen. Wijnen uit deze streek kenmerken zich door hun subtiliteit en finesse.

De streek is omring door bergen, waardoor de wijngaarden worden afgeschermd van de Atlantische Oceaan. Zo ontstaat een perfect microklimaat voor de groei van de druiven. De zomers zijn warm en droog, terwijl de herfst juist veel regenval kent. De winter is daarentegen meestal zeer mild.