Couvent des Jacobins Saint-Émilion Grand Cru diep donkerrood/zwart met ondoorzichtige kern. Voornaam bouquet van cederhout, zoet donker bosfruit, nieuw leer, cacao en viooltjes.

Complex en rijk geconcentreerd van smaak vol rijpe kersen, cassis, nobel eiken en cacao. Met een weelderige textuur, verfijnde tannines van de hoogste soort en een mooie frisheid voor de balans. Rijke, voorname Cru Classé uit topjaar met veel inhoud en een grote bewaarstructuur.

15 maanden gerijpt op eiken barriques (50% nieuw). 85% Merlot, 11% Cabernet Franc en 4% Petit Verdot. 14,5% alc. Lekker bij eendenborst, lamsrack, runderribstuk en de Franse kaas Mont d’Or.

Couvent des Jacobins Saint-Émilion Grand Cru

Middenin Saint-Émilion, de stad die door UNESCO als Werelderfgoed is bestempeld, ligt Couvent des Jacobins. Al bijna zeven eeuwen lang wordt er in het klooster (Couvent) wijn gemaakt. Eerst door de Jacobijnen en sinds 1902 door de Joinaud-Borde familie.

Wie een bezoek brengt aan het oude klooster waant zich in de middeleeuwen. Zo is de voormalige bakkerij van het klooster, gebouwd in 1389, nagenoeg bewaard gebleven en huist daar nu de proefkamer van het wijnhuis.

En de oude eetzaal waar de broeders vroeger aan een lange tafel zaten, is nu omgebouwd tot een kleine wijnkelder. De ondergrondse kelder, die zich tien meter onder het klooster bevindt, wordt sinds het begin van de 20e eeuw gebruikt als wijnopslag.

Couvent des Jacobins Saint-Émilion Grand Cru Classé

Finesse en balans, in combinatie met structuur en concentratie. Dat zijn de belangrijkste eigenschappen die ze bij Couvent des Jacobins in hun rode Bordeaux wijnen willen krijgen.

De wijngaard, waar de stokken soms wel 50 jaar oud zijn, strekt zich uit over 10,7 hectare met de druivenrassen Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot.

Er wordt met de hand geplukt, waardoor de eerste kwaliteitsselectie van de druiven dus al in de wijngaard plaatsvindt.