Château Fonrazade Saint-Émilion Grand Cru diep donker Bordeauxrood met zwarte kern en stroperige tranen aan het glas. Topkleur, kenmerkend voor 2016. Krachtig gebald bouquet barstensvol Merlot weelde, peperkoek, wierook, getoast eiken, ceder en chocolade.

Stevig en mond vullend breed van smaak. Vol bramen, zwarte bessen en donkere kersen in een bedje van kruidig eiken en vanille. Per druppel geconcentreerde Saint-Émilion luxe met de kracht en intensiteit van buurman Angelus, doorspekt met fluwelige rijk Merlotfruit en dat rokerige vuursteentje van een top Saint-Émilion.

75% Merlot en 25% Cabernet Sauvignon. 18 maanden gerijpt op eiken vaten waarvan 30% nieuw, 14% alc. Lekker bij gebraden eendenborst, lamsrack en entrecote.

Château Fonrazade Saint-Émilion Grand Cru

Château Fonrazade ligt pal naast het beroemde 1er Grand Cru Classé ‘A’ Château Angelus. Voor deze namen met de hoogst mogelijk status binnen Saint-Émilion Grand Cru betaalt u al snel de hoofdprijs. Maar dat wil niet zeggen dat de wijngaard ernaast, die praktisch naadloos overloopt en dezelfde eigenschappen bevat, niet ook fantastische wijnen kan maken.

En dat bewijst Château Fonrazade wel. Het château beslaat 13 ha wijngaard, beplant met 75% Merlot en 25% Cabernet Sauvignon stokken van gemiddeld 40 jaar oud. Het familiewijngoed is sinds 1958 in handen van Fabienne Balotte die de rijk gespierde stijl van haar Franse wijn door de jaren heen trouw blijft.

Saint-Émilion

Saint-Émilion is een gemeente binnen Bordeaux en geniet van een bijzonder goede reputatie binnen de wijnwereld. Een typische Saint-Émilion wijn is Merlot gedomineerd en geconcentreerd en kruidig van smaak met peperkoek en gekonfijt fruit, te danken aan de kalkrijke bodems met klei, zand en kiezels. Naast de uitmuntende wijn is Saint-Émilion ook de eerste wijnstreek die op de werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen als 'cultureel landschap'.