Château Lestage Montagne Saint-Émilion diep donker Bordeauxrood. Bedwelmend geurig bouquet van massa’s zwart bosfruit, vanille, ceder en zwoele Saint-Émilion kruiden. Krachtig, rond en complex van smaak vol romige Merlot weelde en mokka vanille van het eiken. Fluweelzacht en vettige van textuur doorspekt met zoete plak-tannines die al goed aan het versmelten zijn.

Lange afdronk van donkere vruchten, chocolade, vanille en ceder. Prachtglas klassieke Merlot weelde uit topjaar met het kruidige fluweel van Saint Émilion en de molligheid van Pomerol. 18/20 punten. Nog een slag rijker in zijn ‘peperkoek fluweel’ dan de 2014. 100% Merlot, 18 maanden gelagerd in eiken vaten (waarvan 50% nieuw), 14,% alc. 

Château Lestage Montagne Saint-Émilion

Château Lestage ligt met 18,5 ha aan wijngaarden op een unieke plek in Bordeaux: bovenop de top van de hoogste berg van Montagne Saint-Emilion. De bodem met dikke klei met leemachtig zand, mergel en kalk vertoont grote gelijkenissen met de beroemde bodem van Pomerol. Door de schuine gelegen wijngaarden hangen de Merlot- en Cabernet druiven overdag vol in de zon en koelen ze door hun hoge ligging ‘s avonds weer goed af. Dit is ideaal voor een optimale en langzame rijping met behoud van de frisse tonen. En dat proeft u terug in deze Franse rode wijn.