Château Bois de Cadet Puisseguin-Saint-Émillion AOP een heerlijke, diep robijnrode wijn gemaakt van de druiven merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon. Bij het openen van de fles komen de expressieve geuren van aardbei, kers, zwarte bes en pruimen u tegemoet. De wijn is heerlijk zacht van smaak en heeft naast fruitige aroma’s wat hints van vanille en gesuikerd fruit.

Château Bois de Cadet Puisseguin-Saint-Émillion AOP

Saint-Émilion is een vruchtbare regio waar de Romeinen wijnbouw introduceerden. De wijngaarden van Puisseguin-Saint-Émilion liggen op de zogenaamde rechteroever van Bordeaux. Net als zijn buren produceert de AOC alleen rode wijnen, meestal op basis van de merlot druif.

De andere toegestane druiven zijn Malbec, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Carmenère. De wijnen zijn vaak diep van kleur, van hoge kwaliteit en hebben een breed scala aan aroma’s.

De wijngaarden liggen op overwegend kleiachtige gronden met hier en daar wat ziltig zand. Het onderliggende gesteente is in het hele gebied van kalk wat ervoor zorgt dat de wijnranken ook in tijden van droogte worden voorzien van water.