Château Grand Médoc is een indrukwekkende en elegante Haut Médoc met veel rood fruit. Robijnrood van kleur. In de geur intense indrukken van kruiden, houttonen en vanille. De smaak is krachtig met verleidelijke impressies van zacht fruit, vanille en aangename tannine. Lange en kruidige goed gebalanceerde afdronk. Mis en Bouteilles au Château. Gemaakt van de druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en een tikkeltje Petit Verdot.

Château Souley-Sainte-Croix


De eerste druivenstokken voor dit Château werden al in het jaar 1616 aangeplant. In die tijd was het de mode om als adellijke familie een wijngaard te beheren. De afgelopen 50 jaar is het Château steeds in handen geweest van de familie Riffaud. Denise en Paul Riffaud worden in 1959 eigenaar en besluiten het Château in zijn oude glorie te herstellen. Samen met zoon Jean beplanten zij opnieuw een gebied van 25 hectare met druivenstokken en het bedrijf wordt gemoderniseerd. Vandaag de dag staat Jean Riffaud met zijn vrouw en drie zoons aan het roer. Zijn oudste zoon heeft de meeste passie voor wijn en is dan ook wijnmaker in het bedrijf. Met hun grote familiepassie voor wijn produceren zij prachtige wijnen met veel klasse en stijl.

Haut Médoc


Wijnen uit de Haut Médoc hebben een wereldreputatie en staan bekend om de hoogste kwaliteit. Kenmerkend voor deze wijnen is, wanneer ze op dronk zijn, ze een fenomenaal bouquet kunnen ontwikkelen. Heel elegant, intens en complex van smaak. In hun jongere jaren zijn deze wijnen vaak nog wat gesloten en stug. Haut Médoc wijnen kunnen soms wel een eeuw oud worden.

Château Grand Medoc Haut Médoc AC 2010


Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc
Alc: 13,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Château Souley-Sainte-Croix
Wijnstreek: Bordeaux
Land: Frankrijk
Jaar: 2010