Baron de Santuy Ribera del Duero stevig, diep gloedvol donkerrood. Aantrekkelijk breedgeurig bouquet van dik rood fruit, ceder, vanille en cacao. Goed mals en stevig van smaak vol gebald rood fruit dat voor nog meer nuances gaat zorgen.

Licht gekruid met wat mokka en cacao. Elegant en krachtig tegelijk. Fraaie, in eiken verwende Ribera Reserva uit excellent jaar met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. 100% Tempranillo, 13,5% alc. Nu al heerlijk bij geroosterd vlees, een kruidige schotel uit de oven of bij oude brokkelkazen.

Baron de Santuy Ribera del Duero

Na het mega succes van de Reserva’s van Barón de Santuy uit Ribera del Duero van 1996, 1999 en 2000 en 2007, bleef het lange tijd stil bij de Baron. De Reserva kelder was leeg en van de oogsten 2008 t/m 2013 bleef er geen fles over voor de export. Gelukkig werd de Reserva 2014 na 4 jaar kelderrijping eindelijk vrijgegeven. 

De wijngaarden van Ribera del Duero liggen aan de oever van de Duero, in Noord-Spanje. Samen met Rioja is dit het beroemdste wijngebied van Spanje. Ribera del Duero telt ruim 23.000 ha aan wijngaarden op 700 tot 1000 meter hoogte. Die hoogte zorgt ervoor dat het verschil tussen dag- en nachttemperatuur hier groot is. Daarom ontwikkelen de Tempranillo druiven complexe rijke aroma's mét behoud van de frisse tonen. De wijn is hierdoor perfect in balans. 

2014 was voor Ribera een zeer goed jaar met een warme zomer én voldoende neerslag voor een rijke oogst.