Fonkelend robijnrood van kleur met een verleidelijke geur van rijp rood fruit, rode bessen, geparfumeerd en een vleugje vanille. Vol van smaak met impressies van kersen en bramen. Een unieke mix van de druivensoorten Corvina en Rondinella.

Valpolicella Ripasso wijnen zijn enkele van Italië's beste wijnen. Deze stijl heeft een eigen DOC vanaf 2009, officieel genaamd Ripasso della Valpolicella, wat betekent dat het gemakkelijker dan ooit te vinden zal zijn. Het geheim van de rijke smaken in Ripasso's zit hem in de manier waarop het wordt geproduceerd.

Ripasso Methode
Nadat een Amarone wijn wordt gemaakt worden de overgebleven (afgevallen) druiven uitgezeefd en toegevoegd aan Valpolicella Classico. Dit zorgt ervoor dat de gistende wijn rijkere smaken kan produceren en levert ook een hoger alcohol percentage in de wijn. Ripasso della Valpolicella kan ook de overgebleven druiven van de Recioto della Valpolicella gebruiken, wat een dessertwijn is. Zoals u zich kunt voorstellen is deze stijl van Ripasso nog intenser!

Antario Valpolicella DOC Ripasso 2011

Druif: Corvina, Rondinella
Alc: 14%
Wijnhuis: Antario
Type: Rode wijn
Wijnstreek: Veneto
Land: Italië
Jaar: 2011