Angelo Rocca & Figli 'Polandi Gran Cuvée' stevig rood/zwart met warm hart. Aantrekkelijk van geur met zwoel rijp kersenfruit, cacao, vanille en een vleugje mahonie. Lekker sappig en romig van smaak met zondoorstoofde rode kersen, pruim, Italiaanse kruiden, een toefje vanille en frisse tonen. Erg lekkere Gran Cuvée van tophuis Rocca. Gemaakt van de mooiste ‘staartjes’ Sangiovese, Primitivo en Negroamaro. 13% alc. Lekker bij de borrel, pasta’s met tomatensaus, Italiaanse charcuterie.

Angelo Rocca & Figli 'Polandi Gran Cuvée'

In de kelder van het gerenommeerde Italiaanse tophuis Rocca, wordt jaarlijks een eigenzinnige cuvée gemaakt. Deze Italiaanse rode wijn wordt namelijk gemaakt van de laatste 'plukjes' van de mooist direct drinkbare Rosso's die het huis Rocca bottelt. Omdat de wijn uit Italië is samengesteld uit meerdere beste jaargangen, staat er geen jaargang op het etiket vermeld, maar wel ‘Gran Cuvée’

Rocca

In de 19e was het Fransesco Rocca die startte met het verhandelen van wijn. In 1936 gaf zijn zoon Angelo een impuls aan het bedrijf door een kelder te bouwen in Puglia. Vanaf 1960 is Ernesto Rocca, de zoon van Angelo, begonnen om de wijnen te produceren en bottelen onder het merk Rocca. Hij is nu ook samen met zijn vier zonen verantwoordelijk voor het runnen van dit gerenommeerde Italiaanse tophuis. Ze maken heerlijke Italiaanse wijnen in wijnregio's zoals Piëmonte en Toscane. Een deel van het geheim zit hem in de moderne kelder van Rocca waar de wijnmakers onder perfecte temperaturen de wijnen kunnen verfijnen.