Adega da Vila Vinho Regional Tejo Tinto intens robijnrode en harmonieuze wijn, gemaakt van het Portugese druiventrio Castelão, Trincadeira en Touriga Nacional. Die eerste geeft deze wijn de zwoele aroma’s van rijp rood fruit, de Trincadeira voegt daar een lichte kruidigheid een wat pit aan toe.

De Touriga Nacional, de druif die ook verantwoordelijk is voor de mooiste portwijnen, maakt van deze wijn een winnaar met heerlijk volle en geconcentreerde, bijna jamachtige fruitsmaken. Een zachte, fruitige wijn met een aangename kruidigheid, die vraagt om licht gekruid rood vlees of een lekker blokje zachte kaas.

Adega da Vila Vinho Regional Tejo Tinto

Van druif tot wijn, het totale productieproces van Grupo Enoport ondergaat een strenge kwaliteitscontrole. Niet alleen omdat de wijnmakers staan op kwaliteit, maar ook om de omgeving van de verschillende aangesloten wijnboerderijen verdeeld over heel Portugal te beschermen en behouden. De druiven voor deze Adega de Vila komen van wijngaarden in de regio Tejo, dat zijn naam ontleent aan de rivier de Tejo (de Taag). De wijnen uit deze vruchtbare regio staan bekend als de meest levendige en betaalbare wijnen van Portugal.

De kwaliteitseisen in het gebied zijn streng, maar dat is voor wijnmaker gepassioneerde wijnmaker Nuno Faria geen enkel probleem. Hij weet van de inheemse rode druiven Trincadeira, Castelão en Portugals trots Touriga Nacional en complexe en harmonieuze wijn te maken, vol expressief fruit en warme kruiden.

In 1881 besloot wijnmaker João Camillo Alves de Portugese kwaliteitswijnen bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Hij richtte daartoe Adegas Camillo Alves op, de voorloper van het huidige Grupo Enoport United Wines. Die naam doet wat commercieel aan, maar geeft wel ondubbelzinnig de kracht van de wijngroep aan. Binnen Grupo Enoport bundelen de oudste en bekendste wijnhuizen, als Caves Dom Teodósio, Caves Velhas en Adegas Camillo Alves hun krachten.

Dat levert niet alleen uitzonderlijke en prijswinnende kwaliteitswijnen op, de krachtbundeling heeft er ook toe geleid dat Grupo Enoport in 2012 is uitgeroepen tot Europese wijnproducent van het jaar, tot Producent van de beste Portugese wijnen (in 2011, 2012 en 2013) en in 2011 en 2013 tot Producer of Excellence voor wijnen uit de regio Tejo.