Rioja Osoti Tinto Cosecha, aantrekkelijke aroma's van aardbeien en vanille. Heerlijk, uitbundige aroma's van frambozen, pruimen, kersen en een vleugje anijs. Eik is subtiel, tannines zijn rijp en met de evenwichtige zuurgraad, het resultaat is een goed gestructureerde en ronde wijn. Paringen: rood vlees, kaas

Tempranillo


De Tempranillo heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder veel kleur te verliezen.

Mazuelo


Mazuelo is een synoniem voor de Carignan druif. De Carignan druif is waarschijnlijk afkomstig uit de regio Aragon in Spanje en is daarna via Algerije naar Frankrijk gegaan. De wijnen van de Carignan druif hebben een goede kleur, veel tannine, zuren en aroma's van kruiden.

Osoti


Osoti behoort toe aan de unie van biologische wijnboeren, in samenwerking met Albet i Noya. Het gebied bevindt zich in het zuidelijke deel van Navarra (Andosilla). Het gaat hier om één van de zes gemeentes die bij de Rioja-Baja horen terwijl ze geografisch in Navarra liggen. Deze kleine regio heeft eigenlijk altijd al Rioja geproduceerd. Vanwege het hoge percentage kalk komen hier de meest verfijnde wijnen van het hele gebied vandaan.

2011 Rioja Osoti Tinto Cosecha


Druif: Mazuelo, Tempranillo
Alc: 13,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Osoti
Wijnstreek: Rioja
Land: Spanje
Jaar: 2011