Pol Guyot Tradition Champagne Brut fonkelend licht goudgeel met fijne mousse. Aantrekkelijke geur van citrus, appel, brioche en geroosterd brood. Opwekkend en breed van smaak met de structuur van Pinot Noir en het zachte fruit van Pinot Meunier. Mondvullend brede, opwekkende Champagne in klassieke stijl. 60% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir. 12,5% alc. Lekker als aperitief, bij oesters en gerookte vis.

Pol Guyot Tradition Champagne Brut

Champagne is één van de beste mousserende wijnen ter wereld en komt uit de gelijknamige wijnstreek Champagne in het noorden van Frankrijk. Een mousserende wijn mag alleen de naam Champagne dragen als deze uit de streek afkomstig is. Hier profiteren de druiven Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay van het relatief koele klimaat en de bodems vol kalk, klei en kiezels. Hierdoor wordt de warmte overdag goed opgeslagen, zodat de wijnstokken 's nachts niet bevriezen. 

Méthode traditionelle

De basis om mousserende wijn te maken is altijd het koolzuurgas dat kan ontsnappen tijdens het gistingsproces. Er zijn drie verschillende methodes, maar de méthode traditionelle is wel de bekendste om Champagne te maken. Hier vindt er een tweede gisting op fles plaats. De flessen worden zachtjes geschud en geleidelijk steeds rechter op gezet. Op die manier glijden de gistcellen naar de flessenhals. Daarna wordt de flessenhals ondergedompeld in een ijskoude vloeistof, waardoor de wijn een ijsblok wordt. Het gas ontsnapt en het blok met bezinksel wordt uit de fles geduwd. De laatste stap is de fles bijvullen met een mengsel van Champagne en rietsuiker.