Finca Martha Malbec Mendoza, zachte en sappige Malbec wijn uit Argentinië vol kersen, bramen en zwarte bessen. De bekroonde rode wijn uit Mendoza is gemaakt van druiven die 700 m boven zeeniveau groeiden. Warm purperrood met diepe kern. Aantrekkelijk gefruit van geur met rode kersen, pruim en framboos. Lekker sappig, zacht en zuiver van smaak vol verleidelijk kersenfruit, bramen en zwarte bessen met een soepele structuur. Zachte, volsappige klasse Malbec barstensvol fruit. 100% Malbec. 13,5% alc. Lekker bij gegrild vlees.

Finca Martha Mendoza

De Argentijnse Finca Martha wijnen worden door Bodega La Soñada gecultiveerd en opgevoed. Het bedrijf van de familie Barale bezit één van de oudste kelders in San Rafael in Mendoza. San Rafael is tegelijk ook een van de meest gereputeerde wijnregio's van Argentinië. Het gebied wordt geïrrigeerd door de rivieren Atuel en de Diamante. De bodems kenmerken zich door het weinige organische materiaal, weinig neerslag en een zeer lage luchtvochtigheid. Dit zijn de ideale omstandigheden voor gezonde en kwalitatieve druiven.

De druiven voor deze wijn uit Argentinië komen uit de Villa Atuel wijngaard die 700 m boven zeeniveau ligt. Hieraan danken de wijnen hun aromatische expressies. Finca Martha wijnen staan verder bekend om hun frisse, fruitige en toegankelijke karakter. Ook zijn ze volgens een duurzame methode geproduceerd.

Finca Martha Malbec Mendoza

Druif: Malbec
Alc: 13,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: La Soñada
Wijnstreek: San Rafael
Land: Argentinië
Jaar: 2017