El Cabron Digno Valdepenas DOP Reserva, ontdek nu een prachtige Reserva uit Valdepeñas, die al meerdere gouden awards op zijn naam heeft staan! De El Cabron Digno is een elegante rode wijn, en heeft een intense geur met hinten van vers rood fruit. De wijn heeft een uitbundige smaak van vanille en chocola en een aangename lange afdronk die goed in balans is. Het is een volle wijn die perfect past bij varkensvlees, kalfsvlees, wild of bij oudere kazen. De wijn is nu heerlijk op dronk, en zal door de jaren heen nog wat zachter worden.

Valdepeñas

Het wijngebied Valdepeñas is een relatief klein gebied in het zuiden van Spanje, 200 kilometer onder Madrid. Het is een van oudste wijn regio’s van Spanje, de prachtige wijngaarden liggen op een hoogte van 750 meter. De beschutte ligging van Valdepeñas beschermt het gebied tegen de warme en vochtige mediterrane winden. De belangrijkste druif is de Tempranillo, die hier ook wel Cencibel wordt genoemd. Daarnaast worden hier nu steeds meer internationale druiven aangeplant zoals de Cabernet Sauvignon.

Wijnmaker Pamela Geddes, Artiga Fustel

Pamela Geddes is een wijnmaker met pure passie voor het vak, vanuit Schotland heeft zij de whisky verruild voor de wijn. Pamela heeft overal ter wereld voor de meest exclusieve wijnhuizen gewerkt, waaronder in Australië en Chili. Sinds 1996 heeft ze haar hart verloren aan Spanje en vanaf 2008 werkt ze voor het familie bedrijf Artiga Fustel. Bij dit familiebedrijf kan ze al haar globale kennis in werking zetten. Inmiddels heeft ze al fantastische baanbrekende nieuwe wijnen gecreëerd met de lokale druiven Tempranillo, Garnacha, Moscatel en Vuira.

El Cabron Digno Valdepenas DOP Reserva

Druif: Tempranillo
Alc: 14%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Artiga Fustel
Wijnstreek: Valdepeñas
Land: Spanje
Jaar: 2009