Domaine de La Jasse Vieilles Vignes Cabernet Sauvignon-Merlot, intens donkerrood met paarse rand en zwarte kern. Complexe Cabernetneus met rijpe cassis, bosbes, rokerig eiken, vanille en een luxueuze hint ceder. Gemaakt naar evenbeeld van grote Pauillacs: 90% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot van Vieilles Vignes van 35 jaar en ouder. Intens, breed en rijkgefruit van smaak met een zalvende, malse structuur. Met vette zwarte bessen, cacao, mokka en rokerig eiken. Zijdezacht, krachtig en lang. 14% alc. 12 maanden lang vertroeteld op de beste Franse eikenhouten vaten van 225 liter.

Indrukwekkende Jubileum La Jasse die in navolging van de 2013 weer veel prijzen heeft gewonnen: Goud op het Internationale Concours des Cabernets en twee keer Zilver op Concours Mondial de Bruxelles en Vinalies Internationales de Paris. Een uitstekende Franse rode wijn afkomstig uit Pays d'Oc, die de cassiskracht, fraicheur en complexiteit van een grote Pauillac heeft.

Wijnhuis Domaine de la Jasse
Voor de jaren ‘60 werd het grootste deel van het La Jasse oppervlak gebruikt voor vee en maar een klein deel voor wijngaarden. Toen de familie Beaujard terug kwam uit noord Afrika naar het Mediterane Zuid Frankrijk, werden zij de trotse eigenaren van dit Domaine en zij waren de eersten die langzaamaan begonnen met het terugeigenen van meer land voor wijngaarden en daarmee legden zij de basis voor het huidige Domaine de la Jasse.

Domaine de la Jasse ligt ongeveer 15 kilometer van Montpellier in het hart van het meest dynamische en toonaangevende wijngebied van het Mediterrane deel van Frankrijk. De naam komt van de beschutting en schaduw, bekend in het locale dialect als “Jasse”, voorzien door de Domaine’s plataan. De iconische plataan boom, is bijna 110 jaar oud en gaf inspiratie voor het handelsmerk en logo van La Jasse.

Domaine de La Jasse Vieilles Vignes Cabernet Sauvignon-Merlot IGP Pays d'Oc Frankrijk


Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot
Alc: 14%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Domaine de la Jasse
Wijnstreek: Pays d’Oc
Land: Frankrijk
Jaar: 2014