Sorella del Sole Pinot Grigio Delle Venezie DOC bijzonder aangenaam fris en fruitig parfum van delicate perenaroma’s, witte perzik en lichte kruidige noot. De druiven voor de Sorella del Sole hebben een week extra gekregen om te rijpen en dat geeft deze uitbundig fruitige Pinot Grigio een elegant volwassen tintje.

Dat komt nog eens extra tot uitdrukking als de wijn wordt gedronken bij twaalf graden. Dan toont deze Pinot Grigio zich in de mond elegant, zacht en licht romig met een lichte mineraliteit. Leg deze Sorella del Sole dan een uurtje langer in de koelkast om haar sprankelende karakter te benadrukken.

Sorella del Sole Pinot Grigio Delle Venezie DOC

In de glooiende heuvels ten zuiden van het Gardameer, in wijngebied Veneto, ligt het bijzondere dorpje Ca' Brusà dat wordt omringd door de wijngaarden van Tenuta di Oliosi. Op een hoogte van zo’n 300 meter staan de wijnstokken in een grindachtige bodem bedekt met humus.

Dat vertaalt zich in wijnen met mineraliteit en finesse. De stralende zon, waar de druiven van Tenuta di Oliosi net iets langer van mogen genieten dan gebruikelijk, zorgt voor een optimale rijpheid en een interessante en elegante kwaliteit.

De wijngaarden worden, de naam verklapt het al, omlijst door olijfbomen. Het gebied onder het Gardameer, dat ook bekend staat als de Riviera van Olijven, vormt de grens tussen de regio’s Lombardije, Trentino en Veneto.

Het gebied, waarin rustieke boerderijen worden afgewisseld door prachtige villa’s, staat ook bekend vanwege de Romaanse kerken en de karakteristieke dorpen.

Ca ‘Brusà, bij de prachtige stad Valeggio sul Mincio, is zo’n charmant middeleeuws dorpje gebouwd op vulkanische bodem. En daar voelen de druiven van Tenuta di Oliosi zich meer dan thuis.

Broertje van Pinot Gris

Pinot Grigio is het zachtere Italiaanse broertje van de Franse Pinot Gris, die wat soepel en lichter is en met meer fruittonen uit het glas spat. Het is de perfecte witte zomerse dorstlesser, zo’n wijn die altijd en overal kan.

Doordat de druiven in de wijngaarden van Tenuta di Oliosi als ze rijp zijn nog een week extra aan de stok krijgen, krijgt de wijn wat van de Franse klasse zonder in te boeten aan Italiaanse authenticiteit.

Nog altijd uitbundig fris dus, maar dan met een tikkie elegante volwassenheid. Dat maakt deze Sorella del Sole tot een bijzonder interessante wijn. Om heerlijk onbekommerd van te genieten.