San Luigi Collezione di Famiglia Vermentino Terre Siciliane IGP Knisper frisse witte wijn van de Italiaanse druif Vermentino, die bekend staat om zijn frisfruitige karakter dat in deze San Luigi volop tot uitdrukking komt. Fruittonen van abrikoos worden prachtig aangevuld met een zomers bloemigheid en frisse minerale zuren. Knapperig in de mond. Droog en fruitig. De afdronk is harmonieus en roept beelden op van Italiaanse landschappen. En wat past daar beter bij dan een stukje verse mozzarella en plakje prosciutto. 

San Luigi Collezione di Famiglia Vermentino

het wijnhuis San Luigi heeft wijngaarden in de beste regio’s van Italië. En omdat de druif Vermentino het liefst bij zee staan aangeplant, is het voor de wijnmakers logisch de druiven daar te vertroetelen. Op Sicilië dus, het museum van smeltculturen genoemd. De roemrijke geschiedenis van het zonovergoten eiland gaat ver terug in de oudheid. De Griekse beschaving bracht de wijnbouw naar het eiland, waarna de Romeinen het gebied verder ontwikkelden.

Het klimaat op Sicilië is warm waardoor het nodig is de druivenstokken te irrigeren. De grondstructuur bestaat uit klei, kalk gemengd met vruchtbare lava grond door de vulkaan de Etna. Niet voor niets kennen de druivenstokken vrijwel ieder jaar een uitstekende opbrengst. Daar profiteerde het wijnhuis in eerste instantie zelf van, met deze prachtige witte wijn uit de privécollectie.

San Luigi Collezione di Famiglia Vermentino Terre Siciliane

Sabino Russo is een zeer gepassioneerde wijnmaker en wordt in Italië beschouwd als de 'rising star' onder de top van de Italiaanse wijnbouw. Hij heeft in meer dan 26 jaar een enorme dosis ervaring en passie opgebouwd voor het maken van veelbelovende en unieke topwijnen. De wijnmaker begon zijn carrière al op 13-jarige leeftijd met een studie aan een van de belangrijkste instituten op het gebied van oenologie in het Italiaanse Piemonte.

Met een rits aan vervolgopleidingen en een schat aan (inter)nationale ervaringen zet hij zich nu in om karakteristieke en expressieve Italiaanse wijnen te maken met traditionele en pure smaken.