Raimbault et Fils Sancerre blinkend licht groengoud. Intense, rijpe geur van citrus, ananas en appeltjes. Sappig, strak en verfrissend van smaak met roze pompelmoes, groene en gele pruim, bloesem en een ziltige mineraliteit. Met uitstekend concentraat, spanning en lengte.

Uitstekende Sancerre van topdomein uit rijk jaar. 100% Sauvignon Blanc. 13% alc. Lekker bij geitenkaas, asperges en zeevruchten.

Raimbault et Fils Sancerre

Het toonaangevende wijnhuis van de familie Raimbault maakt al sinds de jaren '40 Franse wijnen van topkwaliteit. De kennis wordt inmiddels al vier generaties lang doorgegeven. De wijngaarden bevinden zich tussen Maimbray en Sury-en-Vaux. De focus ligt op het maken van witte wijn, want zo'n 70% is aangeplant met de Sauvignon Blanc druif op een bodem van mergel en kalksteen.

Dit zorgt voor kracht en mineraliteit in de witte wijn, die overigens op biologische wijze door de broers Julien en Clément Raimbault wordt gemaakt. 

Sancerre wijn

Wat maakt Sancerre wijn eigenlijk zo bijzonder ten opzichte van andere witte wijn uit de Loire? Sancerre wijn dankt zijn unieke karakter aan de bodems van kiezel, grind, kalk en klei en mag ook alleen binnen deze appellatie worden gemaakt.

Hierdoor krijgt de witte wijn meer body, pit of een mineralige smaak in vergelijking met een andere Sauvignon Blanc. En dit levert één van 's werelds meest beroemde en geliefde witte wijnen op. Een aanrader bij een stukje geitenkaas of vis.