Perica 'Vina Olagosa' Rioja Blanco intens goudgeel/groen. Rijk bouquet van zwoel geel fruit met vanille, ceder en een vleugje saffraan. Mond vullend breed en exotisch van smaak met ananas, niet-zoete honing, kweepeer en een rijke, vettige textuur.

Daarnaast een stevige dosis zoet kruidige vanille van getoast nieuw Frans eiken in de lange afdronk. Diner wijn met body voor Bourgogne liefhebbers. 95% Viura, 5% Malvasía uit Rioja Alta van wijngaarden aangeplant in 1931, 1975, 1980 en 1986. 13% alc. Vergist en daarna 3 maanden ‘sur lie’ gerijpt op 100% nieuwe Franse eiken vaten.  

Lekker bij kabeljauw met bacon, paëlla, serranoham en tortilla's. 

Perica 'Vina Olagosa' Rioja Blanco

Ooit begonnen als een klein lokaal wijnhuis en inmiddels internationaal bekend. Bodegas Perica werd in 1912 opgericht door Don Juan García die zijn Spaanse wijn alleen voor lokale consumptie verkocht. Een groot voordeel was dat Bodegas Perica in de beste regio's van Rioja Alta wijngaarden bezat en nog steeds bezit.

Deze wijngaarden profiteren van een relatief koel klimaat en de bodems zijn arm. Met de basis zat het dus goed, al waren het zijn kleinkinderen die samen met een professionals het wijnhuis naar een hoog niveau hebben getild.

Rioja witte wijn

Rioja is het belangrijkste en beroemdste wijngebied van Spanje. De streek ontleent zijn naam aan de Oja, een zijrivier van de Ebro. Rioja is beroemd om zijn rode wijn, maar vergeet ook zeker de 10% witte wijn niet. Ondanks dat witte wijn uit Rioja dus zeldzaam is, is het absoluut de moeite waard om te proeven.

Deze Spaanse witte wijn wordt gemaakt van de Viura druif, elders ook wel bekend als de Macabeo druif. De klassieke witte Rioja wijn is opgevoed in houten vaten en dankt daar zijn rijke en volle smaak aan.