Linden Estates Chardonnay vitaal blinkend lichtgoud. Rijk en licht exotisch van geur met citrus, mango en passievrucht in een luxe omlijsting van getoast eikenhout. Krachtig, romig, sappig en mond vullend breed van smaak. Vol ananas, citrus, peer en vanille. 100% Chardonnay. 14% alc. Heerlijk bij zalm, wit vlees in romige saus en milde curry’s.

Linden Estates Chardonnay

Californië is het kloppende hart van de Amerikaanse wijnbouw. Maar liefst 90% van alle wijn uit de Verenigde Staten komt hier vandaan. Ook is Amerika de 4 na grootste wijnproducent van de wereld. Tot 1965 is dat anders geweest. Al in de 16e eeuw werd er wijn gemaakt, maar de kwaliteit kon nog lang niet tippen aan die van bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. 

Dit kwam door de inheemse druivenrassen die later ook niet bestand bleken te zijn tegen de uitbraak van druifluis. En in 1920 kregen de wijnboeren een nog enorme klap te verwerken: de Amerikaanse drooglegging, oftewel een verbod op de productie en de verkoop van alcohol. Het verbod pakte op den duur niet zo uit als gehoopt en werd in 1933 weer afgeschaft. Sommige wijnhuizen kwamen deze crisis echter niet meer te boven.

Wijn uit Amerika

Pas vanaf de jaren '60 is het roer omgegooid en volgde de doorbraak van Amerikaanse wijnen. Het geheim? Combinaties met de bekende Europese druivenrassen, zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merlot. Samen met de warme zomers en de milde winters konden deze druiven optimaal rijpen, wat voor een kwaliteits boost zorgde. En inmiddels is wijnland Amerika niet meer weg te denken in de Nieuwe Wereld wijnlanden.