Finca Montepedroso Verdejo dik groengeel met trage tranen aan het glas. Enorm intens bouquet van groene appel, pruim, perzik en gegrilde ananas. Heel breed en geconcentreerd van smaak met een vettige textuur. Loepzuiver en verfrissend met veel precisie en grip. Vol intens Verdejo fruit met diepte en spanning uit het topjaar 2019.

Rijke Montepedroso Verdejo, ontleent zijn rijke fruitweelde aan zijn lagering van 5 maanden op eigen lie met wekelijkse batonnage. 100% Verdejo. 12,5% alc. Lekker bij verse forel met serranoham en amandelen, ansjovis en rauwe ham.

Finca Montepedroso Verdejo

Finca Montepedroso ligt op een plateau van 750 meter hoog boven de Spaanse stad Rueda. Hier maakt de familie Martínez Bujanda exclusief witte wijnen van de Verdejo druif uit de 'single vineyard' die in totaal 25 ha beslaat en lage opbrengsten kent. De eerste wijngaard van de familie stamt al uit 1889. Hier startte hun overgrootvader het originele wijnhuis Oyón in Rioja. Later opende de familie nog 3 andere wijnhuizen in Rioja en La Mancha met de focus op rode wijnen. In 2012 was het huis Finca Montepedroso een feit.

Verdejo wijn

Met de wijnhuizen in verschillende Spaanse wijnregio's, is de familie Martínez Bujanda in staat om diverse kwaliteitswijnen te bieden die elk de kwaliteiten van de druif en het terroir laten proeven. Dat blijkt wel, want alleen al het huis Finca Montepedroso is al vele malen onderscheiden voor de Verdejo wijnen door de toonaangevende internationale wijnpers, zoals Robert Parker, Decanter en de Guía Peñin, de beroemdste wijngids van Spanje.

Rueda wijn

Rueda kenmerkt zich door de ligging op een groot en vlak plateau, doorkruist door de rivier de Duero. De streek heeft dankzij de hete zomers en koude winters een continentaal klimaat. Hierdoor worden de frisse zuren mooi behouden en ontwikkelen ze aromatische frisse tonen.

Sinds 2002 komen er ook enkele rode wijnen uit Rueda, maar het gebied produceert bijna alleen maar Spaanse witte wijn. Verdejo speelt hier absoluut de hoofdrol en er staan ook kleinere hoeveelheden Viura en Sauvignon Blanc aangeplant.