Belardent Picpoul de Pinet solide lichtgoud met groene glans. Zeer aantrekkelijk van geur met ziltige gele pruim, citrus, cantaloupe meloen, sinasschil en bloesem. Rijp, sappig en ziltig van smaak met gele pruim, citrus, iets groene kruiden en grip op de tong. Met een goede concentratie, uitstekende frisheid en een vleugje krijt in de afdronk. Erg lekkere ‘Chablis van het Zuiden’ vol ziltig rijp fruit. 100% Picpoul. 12,5% alc. Lekker bij oesters, Hollands garnalen en gegrilde coquilles.

Belardent Picpoul de Pinet

Picpoul de Pinet ligt aan de Franse zuidkust bij het plaatsje Pinet aan het meer van Thau. Op de glooiende oevers van dit grootste zoutwater meer van Zuid-Frankrijk liggen de 2400 ha wijngaard op een plateau van kalksteen en zand. Een perfecte plek voor het maken van karaktervolle frisse witte wijn. Picpoul de Pinet wordt voor 100% gemaakt van de Picpoul Blanc. Deze druif produceert sprankelend frisse mineraalrijke droge witte wijnen met geuren van citrus, venkel, limoen, passie fruit en witte bloemetjes.

Picpoul de Pinet

Door de de hitte regulerende werking van de zee, het meer en het Mediterrane klimaat met droge zomers en weinig regenval rijpen de druiven op deze kalkrijke bodem langzaam, waardoor ze veel aroma’s en mineralige expressie opbouwen. Door de zoute zeebries krijgt de witte wijn hetzelfde fris droge 'ziltje' dat de Chablis uit het noorden uit de schelpen in zijn bodem haalt. Daarom wordt Picpoul ook wel de 'Chablis van het Zuiden' genoemd. Deze wijn doet het uitstekend bij oesters, garnalen, rijke kazen, verse asperges en vis met citroen.