L'Oie du Perigord Merlot Rosé frisse en uitbundig fruitige Franse rosé. Helder roze van kleur met fruitige geuren van aardbei en framboos. De smaak is droog en fruitig met impressies van vers rood fruit en frisse yoghurtzuren.

De smaak doet denken aan de perendrups snoepjes van vroeger. De wijn heeft een plezierige lange afdronk. Een zomers apperitief, heerlijk bij dungesneden Parmaham.

L'Oie du Perigord Merlot Rosé uit Bergerac

De wijngaard ligt in de streek Périgord vlakbij de stad Bergerac en is het bekendste wijngebied uit de Sud-Ouest. Het grenst aan de Bordeaux en de regio maar is geen district van de Bordeaux. Het Bergerac gebied heeft altijd geleden onder de macht van de Bordeaux, dat Bergerac terecht beschouwde als een gevaarlijke concurrent.

De laatste tijd is dit wijngebied in opkomst, vooral door toepassingen van moderne technieken maar ook omdat de boeren hun krachten bundelen door veel samen te werken.

Hugenoten wijn

In de Périgord woonde een grote groep Franse protestanten, die vervolgd werden vanwege hun geloof. Veel van deze protestanten vluchtten weg uit Frankrijk en kwamen onder andere naar Nederland. Ze staan bij ons bekend als de hugenoten. Deze hugenoten wilden in hun nieuwe woonomgeving wel de wijnen van de eigen streek blijven drinken.

Hierdoor ontstond een levendige handel in wijnen uit Bergerac. Nederland is dan ook de grootste afnemer van Bergerac.