Nativ 'Red Velvet' Aglianico stevig warm rood/zwart met diepe kern. Rijk afwisselend bouquet van cassis, kersen, braambessen, rode pruimen, cacao en mokka. Weelderig rijk en krachtig van smaak boordevol zoete vleeskersen, bosbessen en pruimen met vanille en karamel in de lange afdronk.

Weelderig rijke, fluweelzachte Red Velvet met 97/100 punten. Doet zijn naam ’rood fluweel’ eer aan. Zes maanden gelagerd in eiken barriques. 100% Aglianico. 13,5% alc. Lekker bij gegrild vlees, rijke pasta’s en pittige kazen.

Nativ 'Red Velvet' Aglianico

De naam 'Red Velvet' of 'Velluto Rosso' in het Italiaans is niet voor niets gekozen. Het zijn de kenmerken van de wijn die de zintuigen van zowel smaak, zicht en reuk prikkelen en de inspiratie vormden voor de naam.

Het zachte mondgevoel doet namelijk direct denken aan fluweel, een stof die het gevoel van onweerstaanbare zachtheid oproept. Ook het kenmerkende rode label van de mooie bewaarfles met de look van fluweel sluit hier perfect op aan.

Nativ 'Red Velvet'

Het wijnhuis Nativ vinden we in de heuvels Paternopoli in het Zuid-Italiaanse Campanië. In 2008 bundelden Mario Ercolino, een internationaal erkende oenoloog, en Roberta Pirone, gespecialiseerd in voedingswetenschap, hun krachten. Samen hadden ze een duidelijk doel voor ogen: excellentie neerzetten. En dat is meer dan geslaagd.

Hun geheim is het selecteren van uitsluitend inheemse Italiaanse kwaliteitsdruiven die op vulkanische bodems groeien. Soms zijn de stokken wel meer dan 100 jaar oud! Hier danken de Italiaanse wijnen hun krachtige en bijzondere smaak aan. Elke Nativ wijn vertelt zijn eigen verhaal en heeft unieke eigenschappen.

Dat is bij de internationale wijnpers niet onopgemerkt gebleven, want keer op keer ontvangen de Nativ wijnen hoge onderscheidingen.