Le Haut-Médoc de Lascombes intens diep warm rood/zwart. Klassiek rijp Haut-Médoc bouquet met zwarte bessen, donkere kersen, cassis, een vleugje boersheid, vanille en ceder. Mond vullend breed en al mooi versmolten van smaak vol zoete Cabernet bessen en Merlot kersen met wat boersheid, fluwelen plak tannines en een zilt/zoet/hartige afdronk.

Complete, vol rijpe Haut-Médoc uit topjaar 2016. Gemaakt door het team van Château Lascombes, 2e Grand Cru Classé Margaux. 12 maanden gelagerd in eiken barriques. 63% Cabernet Sauvignon, 21% Merlot, 16% Petit Verdot. 14% alc. Lekker bij bevatte met sjalotjes en jus, rijpe harde kazen en brese kip met truffel. 

Le Haut-Médoc de Lascombes

Het jaar 2016 kende in Bordeaux een nat voorjaar gevolgd door een warme en droge zomer met kleine en uitermate geconcentreerde druiven als resultaat. Druiven in droge zomers hebben baat bij een minder goed drainerende bodem, zodat de waterreserves beschikbaar blijven voor de wijnstokken. Vooral bij jonge aanplant, waarbij de wortels nog niet zo diep reiken, ligt het gevaar van droogtestress op de loer.

Diep gewortelde oude wijnstokken, ook wel bekend als Vieilles Vignes in het Frans, hebben beduidend minder last van de droogte. Daarnaast zijn châteaux met relatief veel aanplant Cabernet Sauvignon in het voordeel. Anders dan Merlot is deze laat rijpende druif beter bestand tegen hitte en droogte.

2016 Bordeaux

In Saint-Julien en Pauillac is een hoog aandeel Cabernet Sauvignon aangeplant en bestaat de bodem naast de wereldberoemde en waterdoorlatende kiezels, de "terres graveleuses", ook uit klei die aanzienlijk minder waterdoorlatend is. Volgens insiders zijn in deze twee appellations in 2016 de meest aansprekende wijnen gemaakt.