La Coupole Prestige diep donker bessen rood met zwarte kern. Krachtig en rijk van geur boordevol zwarte kersen, bessen, en zwoele Provençaalse kruiden. Op een bedje van romige vanille van het eikenhout. Complex, krachtig en breed sappig van smaak met donker fruit, mokka, chocola, zwarte peper en vanille.

Goed gespierd, fluweelzacht en harmonieus met lange finale. Memorabele dinerwijn uit topjaar 2017, die smaakt als een in eiken vertroetelde Châteauneuf. 35% Grenache, 35% Syrah en 30% Mourvedre. Deels gedurende 8 maanden gelagerd in eiken vaten. 14% alc. Heerlijk bij geroosterd vlees, kruidige wildgerechten of een stuk oude kaas. 

La Coupole Prestige

La Coupole Prestige is, zoals zijn naam al doet vermoeden, een echte prestige wijn die 8 maanden op hout rijpte. Hierdoor is de Franse rode wijn lekker complex en krachtig van smaak. Zijn voorgangers wonnen op het prestigieuze Concours Mondial de Bruxelles de hoogste onderscheidingen. Deze prestige cuvée is gemaakt van de uitstekende oogst van 2017 en smaakt als een op eiken vertroetelde Châteauneuf-du-Pape.

Grenache, Syrah en Mourvèdre

La Coupole staat al jaren garant voor een heerlijk glas kruidige en fruitige rode wijn die we in het zonnige zuiden van Frankrijk voor u selecteren. De typerende smaak is afkomstig van de Grenache en Syrah druiven aangevuld met Mourvèdre. Ieder oogstjaar wordt de kwaliteit van de druiven bekeken en aan de hand daarvan wordt bepaald of er meer Grenache of meer Syrah in de wijn gaat.

Naast de klassieke Coupole cuvée wordt jaarlijks deze prestige cuvée gemaakt. La Coupole Prestige is nog voller en rijker van smaak. La Coupole is het antwoord op de prijzige Rhône wijnen, het zijn wijnen met het karakter van een Châteauneuf-du-Pape en kenmerken allen de kruidige en peperige smaken in deze streek.