La Coupole Cuvée Jubilée dik donkerrood/zwart met diepe kern. Zichtbaar een topjaar! Expressief bouquet vol rijp zwart en rood fruit doorspekt met Provençaalse kruiden als tijm en rozemarijn. Krachtig en breed van smaak vol sappige kersen, braambessen en bosvruchten met een vleugje zwart peper.

Grote La Coupole met Châteauneuf karakter uit topjaar. Met het pepertje van Syrah, het bijtvlees van Mourvèdre en de molligheid van Grenache. Fruit, kruiden en frisheid perfect in balans. 40% Grenache, 40% Syrah en 20% Mourvèdre. 14% alc. 

La Coupole Cuvée Jubilée

De Franse rode wijn dankt zijn typerende kruidige smaak van de blend van en druiven. Ieder oogstjaar wordt de kwaliteit van de druiven bekeken en aan de hand daarvan bepaald of er meer Grenache of meer Syrah in de wijn gaat. Ook al heeft onze rode La Coupole wijn de kruidige fruitstijl van Châteauneuf en wordt hij van dezelfde druiven op dezelfde traditionele wijze gemaakt, hij komt er niet vandaan.

La Coupole is namelijk afkomstig van meer zuidelijk gelegen wijngaarden in de Pays d'Oc tussen Carcassonne en Béziers, waar Syrah, Grenache zorgen voor rijk gefruite wijnen.