Jean-Paul Dubost 'Le Vivier' Fleurie stevig purper zwart. Nog gebalde neus met vlierbessen, zoete bosvruchten en specerijen van rijping op eikenhout. Stevig, sappig en rijk gefruit in de smaak vol vlierbes, bosbes en zwarte kersen met subtiel getoast eiken en zijdezachte tannines.

Bourgondische, hout gerijpte top Fleurie met body van bekroond producent. Gerijpt op Franse eiken vaten. 100% Gamay. Volledig met de hand geoogst. 13,5% alc. Lekker bij boerenkip van het spit, fazant en saucisson de Lyon (gezouten worst).

Jean-Paul Dubost 'Le Vivier' Fleurie

Domaine Dubost bezit 29 hectare aan wijngaarden, verspreid over zes appellaties: Moulin-à-Vent, Fleurie, Morgon, Brouilly, Régnié en Beaujolais Villages. Uiteraard met Gamay als koningsdruif.

In de Dubost familie wordt de kennis van het vak sinds de twintigste eeuw van vader op zoon doorgegeven.

Met die waardevolle kennis op zak, de aanplant van de wijnstokken in verschillende appellaties én de gedetailleerde zorg is eigenaar Jean-Paul in staat om het beste uit de stokken te halen.

In elke fles komen de eigenschappen van het terroir terug en zo staat het gerespecteerde Domaine Dubost garant voor voluptueuze Beaujolais wijnen met finesse en complexiteit.

Fleurie wijn

Binnen Beaujolais mogen tien dorpen het predicaat Beaujolais Cru voeren en zet elk dorp een geheel eigen stijl neer. Fleurie is ook zo'n Cru en is de 'fleurige' van het gezelschap: elegant en zacht van smaak vol fruitige en florale aroma's.

Fleurie bevindt zich in het noorden van Beaujolais waar ook de beste wijnen van de regio worden gemaakt.