Gérard Bertrand Cite de Carcassonne IGP deze prachtige compositie van Cabernet Sauvignon en Merlot heeft een geconcentreerde, robijnrode kleur. De neus is intens en complex, met tonen van zwart fruit, kruiden en zoethout. De smaak is mooi in balans met gesmolten tannines en tonen van rijpe cassis, karamel en koffie. De wijn is vol maar tegelijkertijd soepel en gaat perfect samen met lamsvlees, wild of gerijpte kazen.

Gérard Bertrand Cite de Carcassonne IGP

Gérard Bertrand zijn passie voor wijn begon in 1975 in de wijngaarden van het landgoed Villemajou in Corbières. Samen met zijn vader, Georges Bertrand, dook hij 12 jaar lang de wijngaarden in om alles te leren over wijn. Gérards zijn streven was om het beste uit de terroirs in zijn regio naar voren te brengen en deze zo wereldwijd te promoten. In 1987 nam hij de leiding over van het Villemajou-landgoed, nadat zijn vader in 1987 overleed. Vijf jaar later ging hij verder onder de naam Gérard Bertrand, om zo onder zijn eigen naam prachtige Zuid-Franse wijnen te ontwikkelen.

Carcassonne

De stad Carcassonne is de trots van de Languedoc in Zuid-Frankrijk en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De internationaal beroemde middeleeuwse stad werd gebouwd in de dertiende eeuw en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De wijngaarden liggen aan de voet van het middeleeuwse fort, tussen de Pyreneeën in het zuiden en de Montagne Noire in het noorden. Ze profiteren van een mild mediterraan klimaat dankzij hun hoge ligging en de oceanische invloed van de Atlantische Oceaan.