Comtesse de Bessières Cabernet-Merlot Indrukwekkend diep paars/rood met trage tranen aan het glas. Aromatisch bessenrijk van geur met een stevige dosis romige toast van nieuw eiken. Vol zoete cassis, zwarte kersen en al versmolten houtluxe van mokka en cacao.

Goed stevig en vol van smaak met een indrukwekkende complexiteit van donkere vleeskersen, zwarte bessen, mokka en vanille. Mooi glas krachtige zwarte bessen Cabernet met een heerlijke molligheid met een toets mokka. 70% Cabernet en 30% Merlot. 14% alc. Lekker bij rood vlees, rijpe harde kazen en Portobello met knoflookboter.

Comtesse de Bessières Cabernet-Merlot

Cabernet Sauvignon en Merlot vormen al eeuwenlang een gouden duo voor Franse rode wijn. Beiden kennen ze hun oorsprong in de Bordeaux en zijn inmiddels de meest geliefde blauwe druiven ter wereld. Allebei hebben ze ook hun eigen kracht: waar Cabernet Sauvignon voor kracht, tannines en structuur zorgt, is het juist de Merlot die de wijn vaak in balans brengt door zijn zachte en fruitige karakter. Binnen de Bordeaux levert dit de meest prestigieuze wijnen ter wereld op, maar ook in de rest van Frankrijk en ver daarbuiten vullen deze druiven elkaar perfect aan.

Rode wijn Pays d'Oc

De Pays d'Oc IGP omvat de Languedoc-Roussillon streek, waaronder de departementen Hérault, Aude, Gard en Pyrénées Orientales. De Pays d'Oc IGP is een officieel wijn kwaliteitslabel, gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France.

Druiven als Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon maken hier de dienst uit, maar er zijn hier maar liefst 33 druivenrassen toegestaan. Pays d'Oc wijn beschikt vaak over een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, omdat wijnboeren hier meer vrijheid hebben in de keuze voor wijnmaak technieken en blends.