Clos Grand Faurie Saint-Emilion Grand Cru AOC een Grand Cru die uitblinkt in zijn intense geur en smaak. De wijn is mooi helder granaatrood van kleur en direct bij het inschenken komen de geuren van rijp fruit, kruiden en vanille vrij. De smaak is vol, krachtig maar fluweelzacht door de 12 maanden lange houtrijping.

De tannines zijn hierdoor mooi zacht geworden en er is een ronde structuur ontstaan. Overweldigende smaken van kersen, bessen, frambozen, kruiden, specerijen en vanille blijven nog lang hangen bij de krachtige lange afdronk.

Château Tour Grand Faurie

Het fameuze Château Tour Grand Faurie  is al 4 generaties in de passie volle handen van de familie Feytit. Zij verstaan al eeuwenlang de kunst van het wijn maken en het voortbrengen van de échte karakteristieke smaken van Bordeaux. Het begon allemaal aan het begin van de 20e eeuw met Pierre Feytit, hij kocht een kleine 2 hectare in Saint-Emilion, maar wel op een ideale locatie met een zeer vruchtbare bodem. Hij gaf het landgoed de naam Clos Grand Faurie.

Nu jaren later is het landgoed uitgegroeid tot maar liefst 15 hectare en is de naam veranderd in Château Tour Grand Faurie. Isabelle en Franck Feytit zijn de vierde generatie die de scepter waaien over het succesvolle château. Naast het maken van de allermooiste wijnen beheren zij ook nog een winkel in Saint-Emilion waar zij de wijnen met grote trots presenteren en verkopen.

Saint-Emilion Grand Cru

Saint-Emilion is zonder twijfel één van de meest gerenommeerde wijnstreken ter wereld. In alle wijngaarden is de druivensoort Merlot hier de belangrijkste bewoner. De Merlot wordt in Saint-Emilion gemengd met Cabernet sauvignon en Cabernet franc. Een goede Saint-Emilion kan lang worden bewaard. De houdbaarheid van deze wijn hangt af van de soort druif, klimaat, bodem en de manier van wijn maken.

In Saint-Emilion zijn de druif Merlot en het terroir verantwoordelijk voor de lange bewaartermijn van de wijnen. Meer dan de helft van de wijn uit Saint-Emilion is Grand Cru.

Het zijn wijnen met een fluwelig karakter en een goede structuur. Wanneer men de wijn lang bewaart, wordt het lange wachten beloond met een grote mildheid en een fijn bouquet. De beste wijngaarden liggen op het zogenaamde "plateau" bovenop de heuvel van Saint-Emilion. Door de kleilaag die hier op kalksteen en kiezel ligt is dit de ideale bodem voor Merlot.