Château du Cauze AOP Saint-Emilion Grand Cru ondoorzichtig diep donker dik paars met zwarte kern. Stevig en diep van geur, boordevol gebald Merlotfruit en vettig gekruide weelde. Krachtig, breed en rijk van smaak. Vol zwarte bramen en bessen doorspekt met silky zoete plaktannines en die suède zachte textuur. Die kenmerkend is voor grote jaren als 1982, 2000, 2009 en nu dan 2015. Rijke, zalvend vettige klasse St-Emilion Grand Cru met enorme inhoud. 90% Merlot, 10% Cabernet Franc en Sauvignon. 

Een kanjer van een Saint-Emilion Grand Cru met een enorme inhoud. De Franse rode wijn van Château du Cauze heeft een fluweelzachte textuur die kenmerkend is voor grote jaren als 1982, 2000 en 2009. De druiven komen bovendien van gemiddeld 45 jaar oude stokken.

Saint-Emilion

Het wijngebied Saint-Emilion heeft een bijzonder goede reputatie dankzij de uitstekende rode wijnen die er geproduceerd worden. Ze behoren tot de absolute top van wijnen uit Bordeaux. Het is de eerste wijnstreek die op de werelderfgoedlijst van UNESCO opgenomen is als ‘cultureel landschap’. Het gebied heeft een gematigd oceaanklimaat en de bodems bestaan uit kalk, leemachtige klei, zand en wat ‘aanslibgrond’ van kiezels. In Saint-Emilion zijn Merlot en Cabernet Franc de dominerende druiven. De beste Saint-Emilion wijnen kunnen lang bewaard worden en doen qua complexiteit niet onder voor menige wijnen uit de Haut-Médoc.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen AOC Saint-Emilion en AOC Saint-Emilion Grand Cru. Een wijn uit de AOC Saint-Emilion wordt steeds voller en goed gestructureerd met fluwelige tannines en een finale vol fruit, kruidige en rokerige aroma’s. Wijnen met de Grand Cru benaming hebben geconcentreerde geurige en complexe aroma’s met bloemen, pruimen, specerijen, vanille, geroosterde amandelen en rijpe zwarte vruchten. In de mond zijn de wijnen vaak breed, vlezig, mooi stevig met een fijne en strakke structuur, goede tannines en een frisse, geurige en lange finale.