Castel del Lago Bardolino vitaal warm robijnrood. Verleidelijk van geur met kruidig rood kersenfruit, wilde aardbei en een vleugje rozen. Sappig en levendig van smaak met rijpe kersen, rode bessen en aardbei, aardse Italiaanse kruiden en een mooie frisheid.

Uitstekende Bardolino met de aardsheid van Barolo, de zwoelheid van Amarone en het frisse kersenfruit van Barbera. 55% Corvina, 30% Rondinella, 15% Molinara. 12% alc.

Door zijn soepele, lichte structuur een ideale borrelwijn, maar ook lekker bij pasta's met tomatensaus, gegrild vlees of risotto met paddenstoelen en Parmezaan. Kan ook licht gekoeld gedronken worden op 14 °C.

Castel del Lago Bardolino

De Italiaanse rode wijn kwam met zijn bedwelmend fruitige, zéér verleidelijke karakter als beste uit de selectieproeverij van ruim 20 Bardolino’s. De wijnstreek Bardolino ontleent zijn naam aan het gelijknamige dorp dat direct aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer ligt.

Er wordt al eeuwenlang wijn gemaakt, maar in 1968 kreeg Bardolino eindelijk de gewilde D.O.C. classificatie. Bardolino Superiore behoort zelfs tot de D.O.C.G. kwalificatie. Inmiddels telt het wijngebied in Veneto ruim 2820 hectare aan wijngaarden met voornamelijk kalk en steen in de bodem.

Voor het maken van een Bardolino wijn worden inheemse Italiaanse druiven gebruikt, zoals Corvina, Rondinella en Molinara. Het resultaat is een soepele en lichte Italiaanse rode wijn met een vleugje kruiden en typerende aroma's van kersen.

Bardolino wijn

Vaak wordt Bardolino vergeleken met Valpolicella, maar Bardolino wijn is wat lichter van smaak en de druiven zijn niet ingedroogd. Dit maakt hem ideaal als wijn tijdens een aperitief, bij een lichte pasta met tomatensaus of gegrild vlees.

Perfect om ook licht gekoeld te schenken, zodat de kruiden nog wat beter tot hun recht komen.