Casas del Toqui Carmenère Gran Reserva dik donkerrood/zwart met diepe kern. Complex en rijk van geur met zwarte bessen, cassis, ceder, viooltjes en een vleugje eucalyptus. Mond vullend breed, krachtig en romig van smaak met veel sap, lengte, goed concentraat en een zijdezachte textuur. Daarnaast zwarte kersen, zilt/zoet Bordeaux karakter, Carmenère kruiden en mooi geïntegreerd eiken.

Rijke Gran Reserva Carmenère met Bordeaux distinctie. 12 maanden gerijpt op eiken. 100% Carmenère. 14% alc. Lekker bij braadstukken, gegrilde lamskoteletjes, gevulde aubergine en pulled pork.

Casas del Toqui Carmenère Gran Reserva

De Chileense familie Granella en Château Larose Trintaudon uit Bordeaux sloegen in 1994 de handen ineen. Samen maakten ze Chileense wijn van hoge kwaliteit die het terroir van Cachapoal Valley (Peumo) en elke druivenras reflecteert. Hier zijn de bodems rijk aan mineralen met zanderige lagen en kalksteen. De regio wordt gekenmerkt door een Mediterraans klimaat met hete zomers, milde winters en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Ook biedt het Andes gebergte gunstige omstandigheden voor de ontwikkeling van de Carmenère druiven.

Casas del Toqui

In 2010 kocht de familie Court het wijnhuis en maakte een flinke moderniseringsslag nadat Casas del Toqui getroffen was door de aardbeving. Casas del Toqui streeft naar een perfecte balans tussen het beheer van kwaliteit en het milieu. Om zo milieuvriendelijk te werken gebruiken ze ecologische flessen die met minder glas zijn gemaakt en dus minder energie verbruiken.

Ook hebben ze een moderne afvalwaterzuiveringsinstallatie om negatieve milieueffecten te voorkomen. In de wijngaard nemen ze het organisch afval opnieuw op door het snoeien en ze behouden zo veel mogelijk de natuurlijke flora en fauna. Tot slot hebben ze meerdere studies uitgevoerd naar hun ecologische voetafdruk voor een duurzame ontwikkeling van hun productieproces. Eerlijke Chileense wijn van geweldige kwaliteit.

Terroir Selection

De Terroir Selection wijnen van Casas del Toqui zijn een weerspiegeling van de diversiteit van de Chileense terroirs. Dit zijn wijnen uit hun eigen wijngaarden in Cachapoal Valley, maar ook druiven die groeien in koele klimaten of hooggelegen gebieden.