Romio Prosecco Spumante blinkend witgeel/groen. Aantrekkelijk van geur met peer, appel en witte bloesem. Breed en romig van smaak met rijp wit boomgaard fruit, peer, perzik, zacht bruisende mousse en een mild droge finale. Zacht bruisende, romige Prosecco Spumante. 100% Glera. 11% alc. Lekker als aperitief, bij quiche en dim sum.

Romio Prosecco Spumante

Prosecco is wereldwijd één van de bekendste mousserende wijnen en is de perfecte metgezel tijdens een feestelijke gelegenheid: heerlijk als aperitief, maar ook bij een voorgerecht of amuse. De naam Prosecco verwijst naar de Prosecco druif die tegenwoordig bekend staat als Glera. Prosecco wordt in Veneto in het noordoosten van Italië geproduceerd, om precies te zijn in de heuvelachtige gebieden in Valdobbiadene rond Treviso en Colli Asolani.

Prosecco wijn

Wijnmakers kiezen bij Prosecco doorgaans voor de tankmethode. Anders dan bij de traditionele methode, wordt de wijn overgeheveld naar een tank in plaats van de fles. Er wordt suiker en gist toegevoegd om de vergisting te starten. De koolzuren kunnen door de afsluiting niet ontsnappen en lossen daarom op in de wijn. Na de tweede gisting wordt de mousserende wijn onder druk gefilterd en gebotteld en het zijn dus de koolzuren die voor de bubbels in mousserende wijn zorgen.

Een Prosecco is te herkennen aan zijn fruitige, frisse en iets bloemige smaak. Een Prosecco is in principe droog van smaak, maar kan wel een zoet vleugje bevatten. Waar een Prosecco Spumante sterk bruist, bevat een Prosecco Frizzante juist een lichte sparkeling.