La famille Meiland Prosecco Rosé DOC Dry delicaat framboos roze kleur en een parelsnoer aan levendige belletjes. Met het opspatten van die bubbels verspreidt deze Prosecco de verleidelijke geuren van verse frambozen en een aroma dat doet denken aan rozen.

Tintelt lekker in de mond en trakteert daar opnieuw op zomerfruit als framboos, aalbes en bosaardbei. Fraaie zuren geven deze nieuwe favoriet van de Meilandjes een frisse levendigheid, een partje grapefruit zorgt voor wat bite.

La famille Meiland Prosecco Rosé DOC Dry

Hun favoriete wijnen uit Frankrijk, in rood, wit en rosé, delen ze met u onder de naam La famille Meiland. En die unieke wijncollectie is nu uitgebreid met een waanzinnig lekkere bubbelwijn die de familie vond in het Italiaanse Verona, daar waar de mooiste Prosecco wordt gemaakt.

Zo halen de Meilandjes niet alleen het Franse kasteelleven naar Nederland, maar nu ook het Italiaanse la dolce vita. Zo kunnen ze zelf genieten van bubbels, bubbels, bubbels én u volop laten meegenieten. Zodat ook u het glas kunt heffen.

Tijdens een gezellige lunch, als aperitief voor een heerlijk diner of om elk willekeurig ander moment een feestelijk tintje te geven. Want deze La famille Meiland Prosecco Rosé DOC Vino Spumante Dry Millesimato met zijn prachtige bubbels kan altijd.

Prosecco-druif Glera

Dit heerlijke nieuwe geesteskindje van de familie Meiland is gemaakt van de druif Glera, aangevuld met een handjevol Pinot Noir. De druif Glera is een Italiaanse held die al eeuwen wordt aanbeden. Zo gaat het verhaal dat de druif onder de naam Pucino al faam genoot in de tijd van het Romeinse Rijk.

Zo was keizerin Livia Drusilla II, de echtgenote van keizer Augustus, zo’n twee eeuwen geleden al een groot liefhebber van de druif. En dan vooral van wijnen gemaakt van de druif. Livia Drusilla werd beschouwd als een van de kleurrijkste figuren van haar tijd en was zo ongeveer the first lady van het Imperium Romanun.

De keizerin stierf, in een tijd waarin men amper ouder werd dan een jaar of 25, op de onwaarschijnlijk hoge leeftijd van 86 jaar. De door haar zo geliefde wijn Vinum Pucinum, de voorloper van Prosecco, werd daarom als levenselixer bestempeld.

Tegenwoordig is Prosecco, nog altijd gemaakt van dezelfde druif, vooral dé wijn om elk moment een feestelijk tintje te geven met z’n heerlijk frisse zuren en fraaie fijne bubbels.