Castillo Santa Paulina Reserva Carménère, zachte rode wijn gemaakt van 100% Carménère druif. Diep donkerrood van kleur met een vleugje paars. Rijke geur aroma's van bessen, bramen en hinten van specerijen. De smaak is krachtig, sappig met tonen van rijpe bessen, bramen, pruimen en vanille tonen door rijping op eikenhouten vaten zorgen voor een volle rode wijn.

Bodegas Olarra


Bodegas Olarra is gelegen aan de rand van de Logroño, in het hart van de Denominación de origen Calificada Rioja. Sinds de oprichting van dit wijnhuis in 1973 wordt Olarra gekenmerkt door haar prachtige faciliteiten op het gebied van vinificatie. In november 2013 door IWSC bekroond als Best Spanish Wine Producer 2013! De Bodega staat bekend als de kathedraal van de Rioja, door het prachtige onder architectuur gebouwde gebouw, iets wat de ware klasse van deze wijn nog eens onderstreept.

De Bodega kent de meest moderne vinificatie technieken, dit in combinatie met ouderwets vakmanschap, de perfecte verzorging en leefomstandigheden van de druiven vormen de basis van het geheime recept voor de prachtigste rode wijnen waar dit wijnhuis om geroemd wordt.

 

Carménère


De Carménère druif is de specialiteit van Chili. Dit zijn prachtige wijnen met veel kleur, rondheid en karakter! De Carménère is van oorsprong een druif die veel in de Bordeaux werd aangeplant, maar is daar zo goed als verdwenen. In Chili heeft men jarenlang de Carmenère aangezien voor een Merlot terwijl in Noord-Italië de druif werd verwisseld met de Cabernet Franc. Inmiddels is Chili over de schrik van de vergissing heen en hebben ze de Carménère verheven tot de nationale trots op wijngebied. De kenmerken van deze druif zijn zachte tannines en weinig zuren. Daarnaast duidelijke indrukken van rood fruit zoals bramen, kersen, aardbeien en zwarte bessen.

 

 

Castillo Santa Paulina Reserva Carménère 2013


Druif: Carmenere
Alc: 13,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Castillo Santa Paulina
Wijnstreek: Central Valley
Land: Chili
Jaar: 2013