Striga Grillo helder citroengele kleur. Stuift het glas uit met een bouquet van abrikoos, lychee en perzik. Levendig van smaak met bloesem, abrikoos, een hint gember, appel en een vleugje citroen. Rijk gevuld glas wijn boordevol fruit! 100% Grillo. 12,5% alc. Lekker bij pasta's met tomatensaus, gegrilde vis en schaal- en schelpdieren. 

Striga Grillo

Deze verleidelijke Grillo wijn is gemaakt van biologische druiven in het Siciliaanse Trapani. Maar liefst 2000 wijnboeren zetten samen de schouders eronder om voor u biologische wijnen van hoge kwaliteit te maken. En daar zijn ze zeer succesvol in.

Grillo wijn

Het druivenras Grillo is nog niet erg bekend bij het grote publiek, maar dat is ook niet gek: de Grillo druif vormde vroeger de basis voor de versterkte Marsala wijn uit Sicilië. Inmiddels is de druif geroemd om zijn eigen kwaliteit en weten de wijnboeren er wel raad mee. Het resultaat is een witte wijn die droog is, heerlijk fris en fruitig met aroma's van perzik, peer en ananas en weinig zuur.

Er worden in het zuidwesten van Sicilië veel wijn van 100% Grillo gemaakt, maar we vinden de druif ook vaak terug in een blend met de andere inheemse witte druiven Catarratto of Inzolia. Perfect om te drinken aperitief, als het even kan met een stralend zonnetje erbij en je waant je op het eiland Sicilië. Serveer er een bord pasta of gegrilde vis bij en genieten maar.