Georg Julius Riesling QW Rheinhessen Duitsland, strak lichtgeel met groene glans. Verleidelijk stuivend van geur met citrus, groene appel, zilte mineralen en Riesling-bloesem. Loepzuiver en geconcentreerd van smaak vol vers gekneusde Riesling-druiven, citrus, knapperige appel en witte bloemetjes. Erg lekker. 100% Riesling. 12% alc.

Een knetter frisse bloesem fruit Riesling uit 2017, gemaakt door een van dé Duitse Riesling specialisten Georg Julius. Een echt staaltje Duitse perfectie, 100% biologisch en vegan, én fantastisch lekker bij de asperges.

Weingut Julius

Het verhaal van Weingut Julius begint bij de grootvader van wijnmaker Georg Julius in 1926. Hij kocht het als boerderij in Gundheim, in de regio Rheinhessen, en Georg heeft het met veel toewijding naar een biologische wijngaard van 19 ha uitgebouwd. Er is zo'n 60% beplant met witte druiven op een bodem van klei en kalk. Jarenlange ervaring wordt gecombineerd met moderne technieken om de kwaliteit van de wijn te verbeteren.

Daarnaast wordt biologische wijnbouw toegepast om zo min mogelijk schade aan het milieu toe te brengen. Dat doet niks af aan de kwaliteit, want de wijnen van Weingut Julius hebben stuk voor stuk een sterk karakter.