Domaine de Mon Père Costières de Nimes diepe paarsrode kleur. Aangename neus boordevol zwart fruit, zoete kersen, bramen, viooltjes, drop, zoethout en een vleugje koffie. Met een romige luxe en een bouquet van rijp zondoorstoofd fruit, zwarte bramen, krentjes en subtiele kruiden. Bijzondere uitgebalanceerde structuur. Erg aantrekkelijk. 67% Syrah, 33% Grenache. 13,5% alcohol. Vanwege de zachte structuur een heerlijk glas om los te drinken. Ook lekker bij Mediterrane ovenschotels, lichte vleesgerechten en zachte kazen.

Domaine de Mon Père Costières de Nimes

In 2018 won deze Franse rode wijn de 'The Berliner Wine Trophy Gold Medal' vanwege de bijzondere kwaliteit biologische wijn en het uitzonderlijke terroir waarin de wijnstokken groeien. De wijn is afkomstig uit Costières de Nimes: een wijnregio in het noordoosten van de Languedoc die zich de laatste jaren heeft bewezen als regio waar wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding vandaan komen. Zich uitstrekkend ten zuiden en ten oosten van de stad Nîmes, vormt het gebied de overgang naar de Rhône vallei.

Het microklimaat van de Rhônevallei
De combinatie van steenachtige en alluviale bodems van de Rhône vallei zorgen voor een uniek microklimaat. De bodems warmen flink op gedurende de warme zomerdagen en geven deze warmte ’s nachts goed door aan de wijnstokken. Dit zorgt voor de ultieme rijping van de Syrah en Grenache druiven. Bodems van klei zorgen er daarnaast voor dat de seizoensregen bewaart blijft. De perfecte omstandigheden om wijnen van sublieme kwaliteit te maken.