De wijnmakerij van Barone Montalto ligt in de gemeente santa Ninfa in de provincie Trapani. De meeste wijngaarden van Montalto liggen ook in Santa Ninfa, in het hart van de Valle del Belice (Belice vallei). De bodem is hier vezelig en kalkrijk, de warme zon en het microklimaat maken het zeer geschikt voor wijnbouw. In deze wijngaard zijn onder andere de inheemse druivenrassen Nero d’Avola (blauw), Grecanico en Cataratto (beiden wit) aangeplant. De andere druivenrassen die je hier vind zijn Pinot Grigio, Chardonnay, Viognier en Sauvignon Blanc.

Een ander deel van de wijngaarden is gelegen in de provincie Agrigento in de Valle dei Templi (vallei van de tempels). Hier is bestaat de bodem overwegend uit klei en zijn de Nero d’Avola, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Sangiovese aangeplant, allen blauwe druiven rassen.

De derde wijngaard van Barone Montalto ligt in de plaats Noto, het zuid-westen van Sicilië. Hier is het vooral droog en heet en zijn de Nero d’Avola en de Moscato Noto (lokaal Moscato Giallo genoemd, familie van de witte muscat druif). Deze laatste wordt gebruikt om zoete dessertwijn van te maken.