Weingut Johannishof 'Finesse' Riesling Feinherb gelaagd vitaal witgroen. Breed walmende neus met fijne rijpe vruchten citrus, ananas, leisteen en rook. De mond is krachtig en crunchy met fijne Rieslingzuren en een ellenlange afdronk vol roze grapefruit en frisse limoen. Krokante, elegante Riesling met feinherb fruit uit het boekje. 100% Riesling. 11,5% alc en 18 gr. restsuiker. Lekker bij kwartel met honing, knoflook en Oosterse kruiden, tikka massala of noedelsoep met garnalen.

Weingut Johannishof 'Finesse' Riesling Feinherb

Johannes en Sabine Eser staan bekend om hun geweldige Riesling wijnen. En dat is ook geen verrassing aangezien ze de tiende generatie van de wijnmakers familie Eser vormen. De druivenstokken staan aangeplant op in totaal 20 hectare, verspreid over de wijngemeenten Winkel, Johannisberg, Geisenheim en Rüdesheim. Elke wijngaard beschikt over een uniek terroir, waardoor dit wijnmakers-echtpaar verschillende stijlen Riesling wijnen kan maken. Wel elk met het typerende karakter van deze druif. 

Rheingau

Het beste terroir volgens velen vinden we in Rheingau, één van de kleinste wijnbouwgebieden van Duitsland. In dit wijnbouwgebied van amper 3.000 hectare groot vervult de nabijheid van de Rijn een bijzondere rol bij de groei en rijping van de druiven. De rivier is op enkele plaatsen meer dan één kilometer breed en de watermassa geeft 's nachts warmte af, waarmee in het vroege voorjaar vorstschade aan de uitgelopen knoppen veelal wordt voorkomen en in de zomer de druiven geleidelijk kunnen rijpen. Daarnaast weerkaatst de ongekende watermassa veel licht, waardoor de fotosynthese en de opbouw van suikers in de druif wordt bespoedigd.