Domaine du Moulin Camus Sauvignon Blanc Val de Loire IGP prachtig witgouden Sauvignon Blanc. Knisper fris en strak droog met mooie exotische fruitaroma’s die het glas uit stuiven. Ook in de mond voldoet deze parel uit de Loirevallei aan alle eisen die u aan een Sauvignon Blanc van topkwaliteit mag stellen: elegant en heerlijk verfrissend van smaak. Een ziltig vleugje en wat mineraliteit zorgen voor extra finesse en maken dat deze wijn de perfecte tafelgenoot is bij zeevruchten en vis.

Domaine du Moulin Camus Sauvignon Blanc Val de Loire IGP

De Loirevallei is een stukje wijnparadijs op aarde. Minder bekend dan het eveneens Franse Bordeaux en Bourgogne, maar erg veelzijdig en bijzonder interessant! Denk maar eens aan Pouilly-Fumé en Sancerre. Zomaar twee klassieke topwijnen uit Val de Loire, oftewel de Loirevallei. Dit uitgestrekte wijngebied loopt van Midden-Frankrijk helemaal tot aan de Atlantische Oceaan.

Die uitgestrektheid, met diverse bodemsoorten en verschillen in klimaat, zorgt voor een breed scala aan topwijnen in rood en wit. De Loirevallei biedt dan ook voor ieder wat wils. Voor witte wijnen worden voornamelijk de druiven Melon de Bourgogne (Muscadet), Chenin Blanc en Sauvignon Blanc gebruikt. Die laatste wordt voornamelijk toegepast in het beroemde Pouilly-Fumé en Sancerre, maar ook in Muscadet Sèvre et Maine weten wijnmakers prachtige kunstwerken te creëren van deze druif.

Helemaal als de druiven profiteren van een bodem die is opgebouwd uit oergesteente als graniet dat door de eeuwen heen is omgezet in gneis en micaschist. Dat zorgt voor een lichte, ietwat zure bodem met mineralen zoals die in de beroemde hellingen langs de Duitse Rijn is te vinden. En dus ook in de wijngaarden op de oevers van de Loirerivier ter hoogte van Nantes. Hier, op het rotsachtige en ruige terroir rondom de dorpen Vallet en Saint-Julien-de-Concelles, worden wijnen met een grote finesse en een geweldige structuur gemaakt.

Deze Domaine du Moulin Camus Sauvignon Blanc is er zo één. Een heerlijk frisse wijn met een licht zilte toets op de tong. Zo spannend en verrassend hebt u uw Sauvignon Blanc nog niet gedronken.

Wijnmakers Catherine en François Boulanger

Domaine du Moulin Camus is het in 1965 opgerichte wijnhuis van Catherine en François Boulanger en is gevestigd in, de naam zegt het al, een echte molen in Vallet, in het hart van Muscadet Sèvre et Maine.

Een gebied dat wordt gedomineerd door de druif Melon de Bourgogne (Muscadet), maar waar ook de Sauvignon Blanc zich heel goed thuis voelt op de rotsachtige bodem. Of, zoals Catherine en François zelf zeggen: “Het is een fantastische streek! Als je de natuur, de bodem en het klimaat respecteert, geeft het je een uitzonderlijke wijn met een combinatie van finesse en frisheid.” Op zoek naar topkwaliteit, laat het gepassioneerde echtpaar zich leiden door de natuur en de instandhouding en ontwikkeling van het ecosysteem.