Sirena Chianti Riserva heerlijk romig en vol van geur met impressies van donker fruit, kokos en vanille. Mond vullend stevig van smaak met dikke vleeskersen, sappige braambessen, Italiaanse kruiden en een toets chocolade. Complexe, levendige Chianti Riserva met pit en molligheid. 100% Sangiovese. 13% alc. 18 maanden gelagerd in eiken vaten. Heerlijk bij kalfsoesters in roomsaus en risotto met champignons. 

Sirena Chianti Riserva

In het rijtje van befaamde Italiaanse rode wijnen mag Chianti uit Toscane natuurlijk niet ontbreken. Chianti wijn is helderrood van kleur en stevig, vol en complex van smaak. Aroma's van kersen, Italiaanse specerijen en hout komen duidelijk naar voren, evenals de aanwezige tannines. Chianti wordt gemaakt van de Sangiovese druif: soms 100% Sangiovese en soms aangevuld met Canaiolo of internationale druiven, zoals Merlot, Cabernet of Syrah om de zuren en tannines te compenseren. Bij gewone Chianti zijn zelfs witte druivenrassen toegestaan. In elk geval moet de blend minimaal 80% Sangiovese bestaan om als Chianti op de markt te komen. 

Chianti wijn

Chianti is niet altijd in trek geweest. Door de strenge zuren van Sangiovese werd de Italiaanse wijn geblend met de witte Trebbiano druif of er werden ingedroogde druiven toegevoegd om de wijn te verzachten. Hierdoor werd de wijn wel drinkbaar, maar de kwaliteit liet te wensen over. Echter bleek Canaiolo of Colorino in de blend wel goed uit te pakken. Inmiddels weten de wijnmakers wel beter en leveren ze prachtige resultaten af.