Sengia Superiori DOCG Amarone Della Valpolicella Italië, intens diep gloedvol warm rood/bruin/zwart. Uiterst boeiend bouquet waarin subtiele Barolo aroma’s (teer en rozen) zich mengen met likoreuze Pedro Ximenez geuren (koffi e, choco, vijg, mokka en kirsch). Ook in de smaak zorgt de combinatie van stroperige vijg met mokka, krentenlikeur en chocolade voor spanning. Zeer goed gemaakte, grote Amarone.

Een bouquet waarin subtiele Barolo aroma's zich mengen met likoreuze Pedro Ximenez geuren. Een heerlijke smaak met spanning dankzij de combinatie van stroperige vijg met mokka, krentenlikeur en chocolade.

Doordat het jaar 2013 gezegend is met een frisse zuurgraad, hebben de beste Amarones daar duidelijk van geprofiteerd en zijn ze krachtig, complex én volledig in balans. Waardoor het dense fruit levendig blijft en niet afglijdt naar het wat saaiere ‘Jam-niveau’. Deze 2013 Amarone Della Valpolicella Superiori Sengia spande de kroon. De wijn munt uit door een weldadige mond vol mokka, chocola, kirsch en vijg met een enorme complexiteit en minutenlange afdronk.
 

Sengia Superiori DOCG Amarone Della Valpolicella Italië

 


Druif: Corvina, Rondinella, Molinara
Alc: 14,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Sengia
Wijnstreek: Toscana
Land: Italië
Jaar: 2013