Pipeta Tempranillo stevig warm rood/zwart. Breed en diep van geur vol rijpe donkere bosvruchten met een subtiele vleug mokka-vanille. Mondvullend breed, krachtig en boterzacht van smaak vol dik zoet fruit, zwarte en rode kersen, blauwe bessen, vanille en ceder met een lekker vette textuur. Rijk gefruite, mals sappige Toro uit topjaar 2016. Gemaakt van 45+ jaar oude stokken.

100% Tempranillo. 6 maanden gelagerd in Franse eiken vaten en 18 maanden op fles. 14,5% alc. Lekker bij gegrild rundvlees, varkensrollade en gerijpte Serranoham.

Pipeta Tempranillo

Het was Javier Ortega Sr. die Del Vino Al Agua in 2007 heeft opgericht. Al veertig jaar had hij een succesvolle carrière in de wijnwereld en richtte zijn pijlen met het nieuwe wijnhuis op het aanbieden van speciale wijnen, gemaakt met passie en respect voor de natuur.

Daarbij wordt hij ondersteund door zijn zoon Javier Ortega Jr. die ook al vroeg de fijne kneepjes van het vak leerde. Dankzij hem worden er vele innovatieve concepten ontwikkeld én zijn de wijnen altijd een weerspiegeling van het terroir waar ze vandaan komen. Hierbij spelen de wijnstokken, die al ouder dan 45 jaar zijn én op zo'n 750 m hoogte groeien, een grote rol. Ook is hij er al in geslaagd om vele Spaanse wijnen te maken die meer dan 90 punten van Robert Parker ontvingen.

Toro wijn

Het klimaat in Toro wordt sterk beïnvloed door de Duero. Deze revier biedt de ideale omstandigheden met wijngaarden op grote hoogte en de juiste luchtvochtigheid, waardoor de druif Tempranillo optimaal kan groeien. Dit resultaat in krachtige en fruitige rode Spaanse wijnen van een uitstekende kwaliteit.