Montebello Grande Bellezza Negroamaro, intens warm rood/zwart met diepe kern. Verleidelijk stuivend en rijk gefruit van geur met zwarte kersen, zoete bosaardbeitjes, cacao en een randje vanille. Mondvullend breed en sappig van smaak met weer dat zwoele, rijpe aardbeienfruit, impressies van melkchocolade een vleugje getoast eikenhout.

Uiterst smaakrijke Montebello die in het grote jaar 2015 boven zichzelf uit stijgt. 3 maanden gerijpt op eiken vaten. ‘Grande Bellezza’ bekent letterlijk ‘grote schoonheid’ omdat deze werd gemaakt van de mooiste, paarszwarte Negroamaro-druiven van uit het voor Montebello TOPjaar 2015. Hij is bovendien ‘delicately oaked’: drie maanden gerijpt in eikenhouten vaten voor een subtiele toets extra luxe, kruidigheid en complexiteit. Een unieke Italiaanse Negroamaro!

Negroamaro

De Negroamaro druif wordt uitsluitend in het Zuiden van Italië verbouwd, met name in Puglia, en in het bijzonder in Salento. De wijnen die worden gemaakt met deze druif zijn diep gekleurd, rustiek van karakter en combineren geurigheid met een aardse kruidigheid.

Montebello Grande Bellezza Negroamaro IGT Salento Puglia Italië


Druif: Negroamaro
Alc: 13%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Montebello
Wijnstreek: Puglia
Land: Italië
Jaar: 2015