Manieri Cuvée Rosso stevig rood/zwart met warm hart. Aantrekkelijk van geur met zwoel rijp kersenfruit, vanille en een vleugje mahonie. Lekker sappig en romig van smaak met zondoorstoofde rode kersen, pruim, Italiaanse kruiden, een toefje vanille en de juiste frisheid. Erg lekkere Cuvée Rosso van Manieri. Gemaakt van de mooiste 'staartjes' Sangiovese, Primitivo en Negroamaro. 13% alc. Lekker bij de borrel, pasta's met tomatensaus, Italiaanse charcuterie. 

Manieri Cuvée Rosso

In de kelder van een bevriend Italiaanse tophuis, wordt jaarlijks een eigenzinnige cuvée gemaakt. Deze Italiaanse rode wijn wordt namelijk gemaakt van de laatste 'plukjes' van de mooist direct drinkbare Rosso's die Manieri bottelt. Omdat de wijn is samengesteld uit meerdere van de beste jaargangen, staat er alleen ‘Cuvée Rosso’ op het etiket. 

Italiaanse rode wijn

Wijnland Italië is enorm interessant voor elke wijnliefhebber. Met ruim 500 inheemse druivenrassen, waarvan slechts 175 deel uitmaken van de bekende Italiaanse wijn, heeft het land dus voor elk smaakprofiel wel iets te bieden. En deze Italiaanse rode wijn is een blend van 3 bekende druiven: Sangiovese, Primitivo en Negroamaro.

Sangiovese is de koningsdruif uit Toscane en biedt rode wijnen met typerende aroma's van kersen en kruiden. Primitivo komt uit het zuidelijke Puglia en brengt wijnen voort met aardachtige aroma's en zoet fruit van pruim, aardbei en bramen. Ook Negroamaro vinden we bijna uitsluitend in Puglia en is te herkennen aan zijn smaken van zwarte kers, pruim, braam en tijm.