Domaine de la Jasse 'Vieilles Vignes' Cabernet-Merlot diep donkerrood met purperen rand en zwarte kern. Rijk van geur met zwoele Cabernet-cassis, donkere kersen, rokerig eiken, vanille en een luxueuze hint ceder. Gemaakt naar evenbeeld van grote Pauillacs: Cabernet Sauvignon en Merlot van Vieilles Vignes van 35 jaar en ouder. Mond vullend breed, geconcentreerd en rijk gefruit van smaak met een zalvende, romige structuur. Met vette zwarte bessen, ceder, mokka en rokerig eikenhout.

Zijdezacht, krachtig en lang met een mooie balans. Uitzonderlijk krachtige La Jasse met de cassis weelde, rijkdom en complexiteit van een grote Pauillac. 85% Cabernet Sauvignon en 15% Merlot. 12 maanden lang vertroeteld in de beste Franse eikenhouten vaten van 225 liter.

Domaine de la Jasse 'Vieilles Vignes' Cabernet-Merlot

De oogst 2017 in de Languedoc is uitzonderlijk klein qua volume, maar er zijn fantastische wijnen gemaakt, zo ook op Domaine de La Jasse. 2017 werd gekenmerkt door een warme lente en een lange, hete zomer, waardoor er minder en kleinere druiven waren dan gemiddeld. Maar met extra veel smaak.

Het succes van deze La Jasse is te danken aan de oude wijnstokken. Want waar jongere stokken het zwaar hadden door droogte, wisten deze Vieilles Vignes met hun lange wortels wél het grondwater te bereiken. Volgens La Jasse eigenaar Bruno Le Breton en Grand Cru wijnmaker Patrick Léon is deze 2017 Vieilles Vignes dan ook een uitzonderlijk krachtige La Jasse.

Met ladingen rijk, donker, bessig Cabernet-fruit, weelderig zoete plak tannines en veel body om op vers gebrande eikenhouten barriques uit te rijpen tot een wijn met 'Grand Cru' potentie.

Domaine de La Jasse

Het domein ligt op zo’n 15 kilometer ten noorden van Montpellier in het hart van de meest dynamische wijnregio van Frankrijk. In het verleden was het domein een schuilplek, ‘Jasse’, voor schapen tegen de felle zon. Een schaduwrijke plek onder de oeroude platanen, waarvan er nog één van 110 jaar oud op de binnenplaats van het domein staat en nu het beeldmerk is van het domein.

In het Mediterrane zeeklimaat profiteert La Jasse, naast gemiddeld ruim 300 dagen zon, van de mineraalrijke bodem met hun Vieilles Vignes Cabernet en Merlot.

Eén van de belangrijkste ‘hoekstenen’ van het succes van La Jasse is ongetwijfeld de invloed van meester wijnmaker Patrick Léon! Die met ingang van 2009 het team van Bruno kwam adviseren. Patrick Léon begon zijn indrukwekkende carrière op Grand Cru Château Lascombes in Margaux, gevolgd door ruim 20 jaar wijn maken op Château Mouton-Rothschild.