Verkenning van Uniekheid


Duik in de wereld van Corte Balda Susumaniello, een bijzondere wijn die de essentie van Salento, in het hart van Puglia, Italië, vangt. Deze zeldzame en fascinerende wijn is gemaakt van de Susumaniello druif, een variëteit die bijna uitsluitend in deze zonnige regio voorkomt en bekend staat om zijn diepe kleur en rijke smaakprofiel.
 

Een Erfenis van Smaak
Corte Balda's toewijding aan kwaliteit en traditie komt tot uiting in hun Susumaniello, een deel van de Winemaker's Collection. De wijn is een ode aan de rijke wijnbouwtradities van Salento en brengt een stukje Italiaanse geschiedenis naar elke tafel. Met de hand geplukte druiven en een zorgvuldig gecontroleerde rijping zorgen voor een wijn die zowel complex als toegankelijk is.
 

Smaakprofiel: Een Ballet van Aroma's
Corte Balda Susumaniello opent met een verleidelijk boeket van rijpe bessen, pruimen en een hint van kruidige peper. Deze aroma's leiden naar een rijk smaakpallet, waarin donker fruit wordt gecombineerd met subtiele tonen van vanille en tabak, een resultaat van de rijping op hout. De wijn heeft een prachtige balans tussen fruitige zoetheid en verfijnde tannines, wat zorgt voor een lange, bevredigende afdronk.
 

Culinaire Combinaties
Deze robuuste rode wijn is de perfecte begeleider van stevige vleesgerechten, rijke pastasauzen en gerijpte kazen. De diepte en complexiteit van Corte Balda Susumaniello versterken de smaken van het eten, wat zorgt voor een harmonieuze eetervaring.
 

Ontdekking voor de Avontuurlijke Wijnliefhebber
Voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar iets unieks en buiten de gebaande paden, biedt Corte Balda Susumaniello een spannende ontdekking. Deze wijn is niet alleen een voorbeeld van de diversiteit en rijkdom van Italiaanse wijnen, maar ook een getuigenis van de innovatie en passie die Corte Balda in elke fles stopt.
 

Een Uitnodiging tot Proeven
Corte Balda Susumaniello nodigt uit tot een reis door de smaken en tradities van Salento. Elke slok is een moment van puur genot, een kans om jezelf onder te dompelen in de rijke cultuur en het vakmanschap van Italiaanse wijnproductie. Ontdek de charme van Susumaniello en laat je meeslepen door de verhalen die elke fles te vertellen heeft.